Janwillem Kocks

Huisarts en hoogleraar inhalatiegeneeskunde aan het Observational and Pragmatic Research Institute in Singapore

Janwillem Kocks is praktiserend huisarts, hoogleraar inhalatiegeneeskunde aan het Observational and Pragmatic Research Institute in Singapore en algemeen directeur van het General Practitioners Research Institute.

Hij behaalde zijn medische graad in 2004 aan de Rijksuniversiteit Groningen. In januari 2005 startte hij zijn promotieonderzoek binnen het Groningen Research Institute on Astma and COPD (GRIAC) resulterend in zijn proefschrift “Towards health status Guided Care in COPD”. Hij combineerde zijn PhD-opleiding met de specialistische opleiding tot huisarts en studeerde in maart 2009 af als huisarts en promoveerde in juni 2011.

Hij bezocht het Medical Research Institute of New Zealand (onder leiding van professor Richard Beasley) tussen juli 2013 en februari 2014 als senior research fellow en was eind 2017 gasthoogleraar aan het Observational & Pragmatic Research Institute (onder leiding van professor David Price).

Hij is voorzitter van de International Primary Care Respiratory Group (IPCRG).

Zijn huidige onderzoek richt zich op diagnose en geïndividualiseerde behandeling van zowel astma als COPD in de eerste lijn, inclusief het verbeteren van de inhalatietechniek door middel van voorlichting en slimme inhalatoren.